Hondenopvang

Hondenresort Darling is een hondenopvang voor vakantie en dagopvang. Waar we zoveel mogelijk rust en regelmaat aanbrengen. Dit om te zorgen dat de honden zo stressvrij als mogelijk worden opgevangen. De honden verblijven bij ons in een groep of in onze verwarmde woonkamer en slaapplek met comfortabele dekens en kleedjes.

Gediplomeerde eigenaar
Een van onze eigenaren van Darling beschikt over het diploma besluit houder van honden en katten. Ook wel “honden en katten besluit” genoemd. Hiermee voldoen we aan de wettelijke diplomering.

Wij zijn er voor jouw trouwe viervoeter

We bieden honden dagopvang aan voor je hond op maandag tot en met vrijdag. Maar ook vakantie en weekend opvang.

Buiten of binnen met toezicht
Jouw hond verblijft bij ons in een groep en kan zelf kiezen of deze buiten of binnen wil zijn. Er is altijd iemand aanwezig die toezicht houdt en verantwoordelijk is voor de groep.

Speelrijk
We hebben meerdere speelvelden waardoor we honden ook verschillende uitdagingen kunnen aanbieden.

 

hondenopvang Drenthe. Hondenresort Darling
hondenopvang Drenthe. Hondenresort Darling Darling Dogstore

Waarom de naam hondenresort en niet hondenopvang?

Wij hebben gekozen voor de naam hondenresort in plaats van hondenopvang omdat wij vinden dat de honden hier meer krijgen dan een plek om te slapen en eten zoals de naam hondenhotel of hondenopvang zou doen vermoeden.

We zijn er voor jou en je viervoeter
Honden vinden hier een plek om te rennen, knuffelen, spelen, rusten, uitdagingen en te ontspannen. Je kunt ondertussen genieten van je vakantie of dag op het werk. De honden zijn binnen en in de tuin op een van de speelvelden, wij geloven niet in kennels.

huiselijke opvang. hondenopvang drenthe
hondenopvang Drenthe. Hondenresort Darling
hondenopvang Drenthe. Hondenresort Darling

Kom gerust eens kennismaken

Omdat bij ons de honden los lopen werken we altijd met een kennismaking. In deze kennismaking kan jij de hondenopvang bekijken. En wij maken kennis met de hond en kunnen kijken of de hond past binnen het principe van onze opvang. Omdat de honden los lopen bij ons, en niet in kennels zitten is onze opvang niet geschikt voor elk type hond.

Je bent van harte uitgenodigd
Omdat je huisdier een groots bezit is vinden wij het belangrijk jullie te zien voordat jouw hond hier daadwerkelijk komt. Daarom nodigen wij iedereen uit voor een kennismaking. je kunt dan zien hoe je het vindt bij ons. Maar misschien belangrijker, wij en jij kunnen zien of jouw hond zich bij ons op zijn/haar plek voelt. Daarnaast is het belangrijk dat de hond het goed kan vinden met onze eigen honden.

Proefdag voor jou, jouw hond en ons
Wanneer jij jouw hond overweegt bij ons te plaatsen kom je eerst een keer kijken samen met je hond. Wanneer wij of jij twijfelt spreken we een proefdag af.

  • Bij een proefdag is het de bedoeling dat je zorgt dat als het niet gaat je er binnen een uurtje kan zijn.
  • Wanneer je ‘s avonds de hond komt halen beslissen we samen of je gebruik wil maken van de opvang.
  • Voor een proefdag of ochtend betaal je de reguliere dagopvangprijs. Immers besteden wij deze dag extra tijd om jouw hond op zijn gemak te stellen.

Een proefdag kan soms ook korter zijn dan een hele dag, als wij denken dat dit beter is voor de hond.

Waarom kiezen voor hondenopvang bij Darling Dogcenter?

N

We bieden alles wat een hond kan wensen.

N

De honden slapen in een bench of in overleg los in een ruimte.

N

De hele dag zijn de honden gewoon vrij om zich te bewegen in huis of tuin. Jouw hond zal gauw zijn favoriete plekje ontdekken en dat plekje telkens weer opzoeken. Wanneer een hond niet zelf zijn rust kan pakken zullen we de hond hierbij helpen door hem af en toe even in de bench te doen, maar vaak is dit helemaal niet nodig.

N

Wanneer jouw hond extra zorg nodig heeft is dat geen probleem. Medicijnen geven, extra rust ivm heupproblemen, blind, dement. Elke hond is anders en verdient respect.

N

De honden krijgen ‘s morgens en ‘s avonds eten. Of anders wanneer ze dit gewend zijn. Tijdens het eten zitten de honden apart zodat ze de tijd kunnen nemen te eten en er geen ruzie komt. Gelijk kunnen wij zo in de gaten houden of jouw trouwe viervoeter wel goed blijft eten. De honden krijgen eten die ze thuis ook krijgen, er wordt van jouw verwacht dat je genoeg meegeeft voor de periode dat de hond bij ons is. Of je kiest ervoor tegen betaling jouw hond met onze honden mee te laten eten. Je hebt dan de keuze uit Barca, Darling Brok of KVV.

N

Elke dag is er meer dan genoeg tijd voor knuffels en aandacht. Sommige honden hebben extra nodig, andere zijn liever wat meer op zichzelf.

Onze hondenopvang en de eisen waar jouw hond aan moet voldoen

Omdat we werken met een roedel zijn er andere eisen dan aan de reguliere opvang in kennels.

Dit zijn de eisen

  • Een reu moet gecastreerd zijn. (pups uitgezonderd)
  • Een teef mag niet loops zijn gedurende haar bezoek bij ons.
  • Honden moeten sociaal zijn naar andere honden en naar mensen.
  • De hond moet getitert zijn of geënt om zeker te weten dat hij/zij beschermt is.
  • De hond moet ontwormt, en behandeld zijn tegen teken en vlooien. Wanneer dit niet het geval is, zullen wij de hond behandelen en de kosten in rekening brengen.

Een zieke hond

Een hond met ziekte verschijnselen of diarree kan niet in de opvang komen i.v.m. besmettingsgevaar naar de andere honden.

Giardia

Giardia komt helaas vaker voor dan mensen soms denken, en lang niet iedereen neemt de klachten even serieus. Daarom behouden wij als opvang het recht om de hond, bij twijfel, zelf te testen met een zelftest Giardia. Deze test doen wij wanneer een hond in onze opvang diarree heeft.

Doorberekening kosten
De kosten voor de test zullen we doorberekenen naar de eigenaar. Bij een positieve uitslag zullen we ook de kosten van alle voorzorgmaatregelen die wij moeten nemen om besmettingen bij andere honden te voorkomen in rekening brengen.

Geen toegang tot opvang
Een hond met Giardia mag gedurende de hele behandeling niet in de opvang komen om besmettingen van andere honden te voorkomen.

Lees meer interessante artikelen op ons blog.

Interessante pagina's

Diensten

Over ons

Blog

Reserveren

Openingstijden

Wij zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 07:30 uur tot 18:30 uur.

Brengen is tussen 07:30 en 09:00 uur

Op zaterdag is brengen van 09:30 uur tot 10.00 uur en ophalen tot 18:00 uur. Op zondag is brengen en halen niet mogelijk.

Halen gaat altijd in overleg.

Darling Dogcenter

Hoofdstraat 41
9344 PA Zwiggelte

Tel.: 06 28 77 07 41

Email: info@darlingdogcenter.nl