Klantenstop! Op dit moment nemen wij geen nieuwe klanten meer aan voor de hondenopvang! Dit geldt voor zowel (vaste) dagopvang als vakantieopvang. Voor katten is nog wel plek!

Hondenopvang

Hondenresort Darling is een hondenopvang voor vakantie en dagopvang. Waar we zoveel mogelijk rust en regelmaat aanbrengen. Dit om te zorgen dat de honden zo stressvrij als mogelijk worden opgevangen. De honden verblijven bij ons in een groep of in onze verwarmde woonkamer en slaapplek met comfortabele dekens en kleedjes.

Gediplomeerde eigenaar
Een van onze eigenaren van Darling beschikt over het diploma besluit houder van honden en katten. Ook wel “honden en katten besluit” genoemd. Hiermee voldoen we aan de wettelijke diplomering.

Wij zijn er voor jouw trouwe viervoeter

We bieden honden dagopvang aan voor je hond op maandag tot en met vrijdag. Maar ook vakantie en weekend opvang.

Buiten of binnen met toezicht
Jouw hond verblijft bij ons in een groep en kan zelf kiezen of deze buiten of binnen wil zijn. Er is altijd iemand aanwezig die toezicht houdt en verantwoordelijk is voor de groep.

Speelrijk
We hebben meerdere speelvelden waardoor we honden ook verschillende uitdagingen kunnen aanbieden.

 

hondenopvang Drenthe. Hondenresort Darling
hondenopvang Drenthe. Hondenresort Darling Darling Dogstore

Waarom de naam hondenresort en niet hondenopvang?

Wij hebben gekozen voor de naam hondenresort in plaats van hondenopvang omdat wij vinden dat de honden hier meer krijgen dan een plek om te slapen en eten zoals de naam hondenhotel of hondenopvang zou doen vermoeden.

We zijn er voor jou en je viervoeter
Honden vinden hier een plek om te rennen, knuffelen, spelen, rusten, uitdagingen en te ontspannen. Je kunt ondertussen genieten van je vakantie of dag op het werk. De honden zijn binnen en in de tuin op een van de speelvelden, wij geloven niet in kennels.

Hond bij Darling Petcenter Darling Dogcenter
hondenopvang Drenthe. Hondenresort Darling
Hondenschool Darling
Hond Tara bij Darling Petcenter

Kom gerust kennismaken

Omdat je huisdier een groots bezit is vinden wij het belangrijk jullie te zien voordat jouw hond hier daadwerkelijk komt. Daarom nodigen wij iedereen uit voor een kennismaking. je kunt dan zien hoe je het vindt bij ons. Maar misschien belangrijker, wij en jij kunnen zien of jouw hond zich bij ons op zijn/haar plek voelt. Verder is het natuurlijk belangrijk dat jou hond zich prettig voelt tussen de andere honden.

Kennismaking

Omdat bij ons de honden los lopen werken we altijd met een kennismaking. Tijdens deze kennismaking kan jij de sfeer proeven van onze opvang en al je vragen stellen. En wij kunnen kennismaken met de hond en kunnen kijken of de hond past binnen het principe van onze opvang. Omdat de honden bij ons in een roedel bij elkaar lopen en niet in kennels verblijven is onze opvang niet geschikt voor elke hond, deze moet zich er natuurlijk ook comfortabel bij voelen. Omdat wij de kennismaking op het tempo van de hond willen doen, vinden wij het zeer belangrijk om tijdens de kennismaking met minimaal 2 mensen aanwezig te zijn. Zodat er altijd iemand bij de opvang honden aanwezig kan zijn.

Proefdag

Nadat de kennismaking is geweest, komt de hond altijd een paar uurtjes proefdraaien dit is van 10:00 tot 14:00. Het is de bedoeling dat je binnen een uur je hond weer kan ophalen, mocht het niet goed gaan.

Tijdens deze proefdag breng je je hond om 10 uur, op dit tijdstip zijn de honden die al in de opvang zijn al even buiten geweest en is het meeste enthousiasme er al uit. Zo kan jouw hond rustig binnen komen en wennen aan de nieuwe omgeving en honden. Ook valt de proefdag binnen het rust moment van de dag, op dit moment kunnen wij dan kijken of en hoe jouw hond het beste zijn rust kan krijgen. Wij vinden het namelijk zeer belangrijk dat een hond zich ook mentaal en fysiek kan herstellen tijdens zijn periode bij ons.

Wanneer de proefdag om 14 uur is afgelopen beslissen wij samen of je wel of niet gebruik wilt maken van onze opvang en of wij denken dat onze opvang past bij jouw hond. Wanneer de proefdag positief is verlopen maken we een account voor je aan in ons online boekingssysteem. Vanaf dat moment heb je nog 7 dagen de tijd om de mondelinge boeking definitief te maken. Dit doe je door al je gegevens in te voeren in het systeem en vervolgens de afgesproken periode van opvang via het boekingssysteem aan te vragen. Na deze 7 dagen houden wij de periode niet langer vast en hebben andere mensen de mogelijkheid deze periode te boeken.  Mochten wij eerder merken dat deze manier van opvang niet past bij jouw hond laten we dit uiteraard direct weten met een goede onderbouwing waarom we dat vinden.

Omdat wij ervoor zorgen dat er altijd genoeg mensen aanwezig zijn tijdens de kennismaking en de proefdag, zitten er kosten verbonden aan deze kennismaking. Dit doen wij omdat wij ervoor willen zorgen dat er altijd voldoende begeleiding en zorg verleend kan worden aan jouw hond.

Wenmomenten

Wanneer een hond nog nooit bij ons gelogeerd heeft, of langer dan 2 maand niet bij ons in de opvang is geweest, dan dient de hond eerst een keer een losse wendag te komen en hierna een wendag met een wennacht erachter aan. Honden kunnen in een korte tijd veel veranderen, dit kan komen door externe of interne factoren. Hierdoor kan een hond bij ons in de opvang ander gedrag vertonen. Om je hond een kans te geven zijn plekje (weer) te vinden bij ons en voor ons om (weer) te voelen wat je hond fijn vind, maken wij gebruik van deze verplichte wendagen. 

Waarom kiezen voor hondenopvang bij Darling Petcenter?

N

We bieden alles wat een hond kan wensen.

N

De honden slapen in een eigen slaapkamer of in overleg los in een ruimte.

N

De hele dag zijn de honden gewoon vrij om zich te bewegen in de hondenwoonkamer of tuin. Jouw hond zal gauw zijn favoriete plekje ontdekken en dat plekje telkens weer opzoeken. Wanneer een hond niet zelf zijn rust kan pakken zullen we de hond hierbij helpen door hem af en toe even in zijn slaapkamer te doen, maar vaak is dit helemaal niet nodig.

N

Wanneer jouw hond extra zorg nodig heeft is dat geen probleem. Medicijnen geven, extra rust ivm heupproblemen, blind, dement. Elke hond is anders en verdient respect.

N

De honden krijgen ‘s morgens en ‘s avonds eten. Of anders wanneer ze dit gewend zijn. Tijdens het eten zitten de honden apart zodat ze de tijd kunnen nemen te eten en er geen ruzie komt. Gelijk kunnen wij zo in de gaten houden of jouw trouwe viervoeter wel goed blijft eten. De honden krijgen eten die ze thuis ook krijgen, er wordt van jouw verwacht dat je genoeg meegeeft voor de periode dat de hond bij ons is. Of je kiest ervoor tegen betaling jouw hond met onze honden mee te laten eten. Je hebt dan de keuze uit Barca, Meadowfield of WOW.

N

Elke dag is er meer dan genoeg tijd voor knuffels en aandacht. Sommige honden hebben extra nodig, andere zijn liever wat meer op zichzelf.

Onze hondenopvang en de eisen waar jouw hond aan moet voldoen

Omdat we werken met een roedel zijn er andere eisen dan aan de reguliere opvang in kennels.

Dit zijn de eisen

  • Een reu moet gecastreerd zijn. (pups uitgezonderd)
  • Een teef mag niet loops zijn gedurende haar bezoek bij ons.
  • Honden moeten sociaal zijn naar andere honden en naar mensen.
  • De hond moet getitert zijn of geënt om zeker te weten dat hij/zij beschermt is.
  • De hond moet ontwormt, en behandeld zijn tegen teken en vlooien. Wanneer dit niet het geval is, zullen wij de hond behandelen en de kosten in rekening brengen.

Een zieke hond

Een hond met ziekte verschijnselen of diarree kan niet in de opvang komen i.v.m. besmettingsgevaar naar de andere honden.

Giardia

Giardia komt helaas vaker voor dan mensen soms denken, en lang niet iedereen neemt de klachten even serieus. Daarom behouden wij als opvang het recht om de hond, bij twijfel, zelf te testen met een zelftest Giardia. Deze test doen wij wanneer een hond in onze opvang diarree heeft.

Doorberekening kosten
De kosten voor de test zullen we doorberekenen naar de eigenaar. Bij een positieve uitslag zullen we ook de kosten van alle voorzorgmaatregelen die wij moeten nemen om besmettingen bij andere honden te voorkomen in rekening brengen.

Geen toegang tot opvang
Een hond met Giardia mag gedurende de hele behandeling niet in de opvang komen om besmettingen van andere honden te voorkomen.

Lees meer interessante artikelen op ons blog.

Interessante pagina's

Diensten

Over ons

Blog

Reserveren

Openingstijden

Brengen is tussen 07:30 en 09:00 uur

Halen in de ochtend is mogelijk tussen 07:30 en 09:00 uur en in de middag van 16:00 tot 18:30 uur

Op zaterdag is brengen van 09:30 uur tot 10.00 uur en ophalen tot 18:00 uur. Op zondag is brengen en halen niet mogelijk.

Darling Petcenter

Holtenweg 1

9448 TB Marwijksoord

Tel.: 06 28 77 07 41

Email:

darlingpetcenter@gmail.com