Hondenschool

Binnen Darling Dogcenter is ook onze eigen Hondenschool Darling gevestigd. De hondenschool in Drenthe waar persoonlijk contact voorop staat. Thalita verzorgt de lessen. Binnen de hondenschool wordt getraind met het markeren van goed gedrag. Dit kan door middel van een clicker (de beste keuze) en soms is het gebruik van een marker woord aan te raden. In de eerste les besteden we hier uitgebreid aandacht aan, net zoals het gebruik van trainerssnoepjes bij het aanleren en onderhouden van (nieuwe) oefeningen.

“Wij behandelen de honden als deel van ons gezin en de trainingen zijn zo vormgegeven dat er een stabiele basis gevormd wordt, waarbij hond en baas samen werken en goed op elkaar zijn ingespeeld”.

Pup training en meer

Hoe leuk is het om met een nieuwe hond in huis of nadat de pup training is afgerond door te gaan met trainen? Bij hondenschool Darling is dat allemaal mogelijk.

Pup training
Mocht je bij ons deel willen nemen aan de puppy basis trainingen raden wij je aan al voordat de pup bij jou/ jullie komt contact met ons op te nemen. Wij helpen graag om een goede eerste basis te leggen gelijk zodra de pup bij jullie komt wonen. Die eerst dag/ dagen zijn zeer belangrijk. Hondenschool Darling legt je dan ook uit hoe je wel en niet dingen aanleert aan je pup.

hondenschool Darling puppy cursus hondenschool drenthe
Hondenschool Darling

Liefde en respect

Wij behandelen de honden als deel van ons gezin. De trainingen zijn zo vormgegeven dat er een stabiele basis gevormd wordt, waarbij hond en baas samen werken en goed op elkaar zijn in gespeeld.

Binnen onze hondenschool wordt respectvol omgegaan met de honden, hun baasjes en de mede cursisten.

hondenschool Darling  hondenschool drenthe puppy cursus

Echte aandacht voor hond en baas

Hondenschool Darling zal altijd kijken naar de ras specifieke eigenschappen van de hond en eventuele achtergrond van de hond en baas. Zoals een Rhodesian Ridgeback, deze hond zit niet graag in het gras of een Newfoundlander die geen scherpe bochten kan draaien door zijn formaat. Ook een baasje dat minder mobiel is of onzeker, hebben we aandacht voor. We zijn er voor jou en je hond: alles is mogelijk en we passen ons programma hier graag voor aan.

Waarom kiezen voor hondenschool Darling?

N

Hondenschool Darling staat voor diervriendelijk trainen.

N

Er wordt getraind met een clicker of positief woord ter bevestiging van het goede gedrag.

N

We werken in de pup cursus aan een stabiele basis. Die voor de rest van het leven van toepassing is voor zowel hond als baas.

N

We werken in de vervolg cursussen aan een uitbreiding van de commando’s en maken het in kleine stapjes moeilijker.

N

We houden rekening met ras specifieke eigenschappen.

N

Wij staan voor diervriendelijk trainen. Bij ons is gebruik van dwangmiddelen zoals een slipketting, jachtlijn en het onderdrukken van de hond in welke vorm dan ook niet toegestaan.

Volg een pup cursus bij hondenschool Darling

Bij onze hondenschool kun je  je aanmelden voor een pup cursus. We werken niet het standaard rijtje af van zit, af, en blijf.

Vorm een team samen met je hond
We werken samen met jou om een team te gaan vormen met de hond. We bieden mogelijkheden om te ontdekken wat goed werkt bij jouw hond. Welke manier van trainen, welke beloningsmethode. Maar ook wat werkt voor jou. Welke lijn vindt je fijn, welke commando’s. Het maakt ons niet uit of je hond al het commando ‘zit’ kent als hij hier komt.

Werken aan een levenslange vertrouwensband

We vinden het belangrijker om op een positieve manier een vertrouwensband op te bouwen, die zo sterk is dat je daar het hele leven van de hond wat aan hebt.

Hoe doen we dit?
We werken met beloningssignalen. Deze beloningssignalen noemen we een marker. Dat kan een clicker zijn of een woord. Ook daarin laten we iedereen vrij.

Klaar om een goede basis te leggen met je hond?

Wil je samen met je hond werken aan een goede samenwerking? Meld je dan aan voor onze pup cursus.

Hoeveel weken
De cursus bestaat uit 8 lessen, waarbij elke les wordt afgesloten met een kopje koffie en thee terwijl ik nog wat dingen toelicht of er tijd is om vragen te stellen.

Duur van de trainingen
Het geheel, inclusief koffie en thee duurt een uur. We zijn altijd minstens een half uur echt aan het trainen en afhankelijk of de honden het volhouden wat langer.

Inschrijven
Download dit PDF-bestand en stuur deze ingevuld naar inschrijven@darlingdogcenter.nl.

Heb je nog vragen of wil je advies?
Wij helpen je graag. Je kunt ons bellen of e-mailen.

Interessante pagina's

Diensten

Over ons

Blog

Reserveren

Openingstijden

Wij zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 07:30 uur tot 18:30 uur. Op zaterdag   Is brengen van 09:30 uur tot 10.00 uur en ophalen tot 18:00 uur. Op zondag is brengen en halen niet mogelijk.

Halen en brengen gaat altijd in overleg. Je kunt je hond alleen brengen op afgesproken tijden.

Darling Dogcenter

Hoofdstraat 41
9344 PA Zwiggelte

Tel.: 06 28 77 07 41

Email: info@darlingdogcenter.nl