Kattenpension

Naast onze hondenopvang / hondenpension bieden wij medio 2023 ook een kattenopvang of kattenpension aan. Hiermee willen we de baasjes die en een hond en een kat hebben helpen door hun geliefde huisdieren op 1 adres onder te kunnen brengen. Maar uiteraard is de kattenopvang ook bedoeld voor diegene met alleen een kat die een goed kattenpension zoeken. Verder bieden wij deze kattenopvang aan omdat wij van mening zijn dat een kattenpension voor vakantie opvang de beste plek is voor de kat.

Kattenpension Darling is een kattenopvang voor vakanties. Wij streven naar zo veel mogelijk rust en regelmaat. Dit om te zorgen dat de katten zo stressvrij als mogelijk worden opgevangen. De katten verblijven bij ons in een groepsverblijf met heerlijke ligplekjes en aangesloten buitenverblijf. Verder is er ook een VIP room beschikbaar voor katten die een groepsverblijf ingewikkeld vinden of omdat die door gezondheidsredenen niet mogelijk is.

Gediplomeerde eigenaar
De eigenaar van hondenopvang Darling beschikt over het diploma besluit houder van honden en katten. Ook wel “honden en katten besluit” genoemd. Hiermee voldoen we aan de wettelijke diplomering.

Waarom zijn wij een kattenopvang begonnen?

Nog voor wij vroeger honden kregen, hadden Arjan en Thalita al onze eigen katten. Boris en Wanda. 2 schatten van katten. We genoten altijd van hun heerlijke  gekroel, manier van spelen en eigenwijze karakter. We voelde ons echt hun bediende. Het spreekwoord, een kat heeft een bediende, een hond een baasje klopt wat ons betreft best wel. We hebben veel van ze geleerd en waren echt gek op ze. Met het diploma honden en kattenbesluit mag Thalita zowel honden als katten opvangen, en na de opleiding besloot ik al gauw dat ik dat zeker wilde gaan doen.

 

Kat in Kattenpension Darling
Kat in Kattenpension Darling

Wat zorgt dat een kattenopvang een goede plek is?

Diegene die onze hondenopvang al kennen weten dat wij een zo stress loos mogelijke opvang willen zijn, waarbij het welzijn van de dieren altijd voorop staat. Ook bij de kattenopvang willen wij een zo fijn mogelijke plek creëren, met genoeg binnen en buiten ruimte, met speeltjes, verstop plekken en veel lig plekken.  Wij vinden het belangrijk dat katten binnen het kattenpension hun eigen plek kunnen kiezen. 

Kattenopvang, kattenpension Darling
Kattenopvang, kattenpension Darling
Kattenopvang, kattenpension Darling

Katten pension Darling

Een vakantie kattenopvang voor uw viervoeter.

We hebben gekozen voor het uiterlijk van een vakantiehuisje, zodat ook je kat tijdens deze periode een heerlijk vakantie gevoel beleeft. Jij heerlijk op vakantie en je kat ook. Een vakantiehuis voor katten moet een walhalla zijn, een plek vol klim, klauter plekken, een gelegenheid van de zon te genieten, een fris windje door je haren, lekker vrij uitzicht. Maar ook de lekkere verwarmde plekken binnen om te genieten van je welverdiende rust mogen niet ontbreken.

Kattenpension en hondenopvang, gaat dat goed?

Ja dat gaat prima, de kattenopvang is geheel gescheiden van de hondenopvang en de katten en honden worden ook niet via dezelfde sluis binnen gebracht. Zo voorkomen wij onrust bij de honden of de katten. Ook is er geen zicht voor de honden en katten naar elkaar toe. Deze is afgesloten door de ramen aan die kant dicht te maken. Rust is voor ons zeer belangrijk, dit is dan ook een prioriteit bij alle honden en katten die wij opvangen.

Waarom kiezen voor ons Kattenpension bij Darling Petcenter?

N

We bieden alles wat een kat kan wensen.

N

De katten verblijven in groepsverband in huiselijke sfeer

N

De hele dag zijn de katten vrij om te gaan en staan waar zij willen binnen onze opvang. Jouw kat krijgt de kans om zelf zijn favoriete plekjes te ontdekken en echt lekker kat te zijn.

N

Wanneer jouw kat extra zorg nodig heeft is dat geen probleem. Medicatie toedienen is bij ons dat ook zeker mogelijk.

N

De katten hebben de gehele dag beschikking tot vers voer en water, ook geven wij de katten minimaal eenmaal per dag natvoer. Op deze manier kunnen wij zeker weten dan elke kat genoeg eten en vocht binnen krijgt. Dat een kat blijft eten is natuurlijk van levensbelang bij deze viervoeters.

N

Wij voeren de katten Meadowfield Masterclass krokante kattenbrokken. Dit is een hoogwaardig kattenbrok zonder geur-, kleur- of smaakstoffen, dus 100% natuurlijk! Met een combinatie tussen de smaken kip en vis in het voer zit er voor elke kat wel wat lekkers tussen. Verder voeren wij van Meadowfield de Top Delicatesse voor de Kat, dit natvoer bestaat uit 100% Kip met een snufje kattenkruid en een heel klein beetje wortel. Het Kippenvlees is op een natuurlijke wijze verwerkt, waardoor het vlees de goede, natuurlijke eigenschappen heeft behouden.

N

Elke dag is er meer dan genoeg tijd voor knuffels en aandacht. Sommige katten hebben extra nodig, andere zijn liever wat meer op zichzelf.

Kattenopvang, kattenpension Darling

Onze eisen waar jou kat aan moet voldoen

Omdat wij werken met een groepsverblijf zijn onze eisen misschien net anders dan andere kattenpensions

Dit zijn de eisen

  • Een kater moet gecastreerd zijn. (kittens tot 7 maand uitgezonderd)
  • Katten moeten sociaal zijn naar andere katten en naar mensen.
  • Als de kat niet sociaal is kan deze wel opgevangen worden in onze VIP room
  • De kat moet getitert zijn of geënt om zeker te weten dat hij/zij beschermt is.
  • De kat moet ontwormt, en behandeld zijn tegen teken en vlooien. Wanneer dit niet het geval is, zullen wij de kat behandelen en de kosten in rekening brengen.

Een zieke kat

Een kat met ziekte verschijnselen of diarree kan niet in de opvang komen i.v.m. besmettingsgevaar naar de andere katten.

Giardia

Giardia komt helaas vaker voor dan mensen soms denken, en lang niet iedereen neemt de klachten even serieus. Daarom behouden wij als opvang het recht om de kat, bij twijfel, zelf te testen met een zelftest Giardia. Deze test doen wij wanneer een kat in onze opvang diarree heeft.

Doorberekening kosten
De kosten voor de test zullen we doorberekenen naar de eigenaar. Bij een positieve uitslag zullen we ook de kosten van alle voorzorgmaatregelen die wij moeten nemen om besmettingen bij andere katten te voorkomen in rekening brengen.

Geen toegang tot opvang
Een kat met Giardia mag gedurende de hele behandeling niet in de opvang komen om besmettingen van andere honden te voorkomen.

Lees meer interessante artikelen op ons blog 

Interessante pagina's

Diensten

Over ons

Blog

Reserveren

Openingstijden

Brengen is tussen 07:30 en 09:00 uur

Halen in de ochtend is mogelijk tussen 07:30 en 09:00 uur en in de middag van 16:00 tot 18:30 uur

Op zaterdag is brengen van 09:30 uur tot 10.00 uur en ophalen tot 18:00 uur. Op zondag is brengen en halen niet mogelijk.

Darling Petcenter

Holtenweg 1

9448 TB Marwijksoord

Tel.: 06 28 77 07 41

Email:

darlingpetcenter@gmail.com