Puppy’s in de opvang
Je wil je pup graag goed opvoeden en socialiseren met andere honden. In de buurt lopen natuurlijk
genoeg andere honden, maar welke hond kan wel leuk spelen met jouw pup, en welke niet? Welke
hond is te wild? Of leert jouw pup verkeerd gedrag aan? Die grote hond, kan dat wel, of moet je die
maar vermijden? Wanneer is het nog leuk speelgedrag en wanneer gaat het over in pesten of
opdringerig gedrag? Hoe zie je dit?
Bij Hondenresort Darling kan jouw pup onder toezicht van opgeleid personeel socialiseren met alle leeftijden en maten honden.
Wij zijn er voor jouw nieuwe familielid
Bij Darling Petcenter ontvangen we graag ook de hele jonge pups. Zodra een pup alle inentingen
heeft gehad is deze in onze opvang welkom. Wij kennen alle honden die we in onze opvang hebben,
weten hun spelgedrag en weten hoe ze met de andere honden omgaan. We kunnen zo een veilige,
gecontroleerde plek creëren waar jouw pup kan socialiseren zonder zorgen of de andere honden wel
het juiste doen.
Waarom als puppy al brengen?
We kiezen er bewust voor om jonge pups al op te vangen omdat we op deze leeftijd net de angstfase
voor zijn. De Primaire socialisatie periode (de periode waarin je nieuwe dingen kunt introduceren bij
de pup) is tot ongeveer 12 weken. Het mooiste is om de pup in die fase al bij ons kennis te laten
maken. De Secundaire socialisatie periode is vanaf 12 weken. En in deze periode is het de bedoeling
dat je alle al geïntroduceerde ervaringen opnieuw herhaalt en inprent. In deze fase zou de pup dan
dus vaker bij ons komen.
Waarom de naam hondenresort en niet hondenopvang?
Wij hebben gekozen voor de naam hondenresort in plaats van hondenopvang omdat wij vinden dat de honden hier meer krijgen dan een plek om te slapen en eten zoals de naam hondenhotel of hondenopvang zou doen vermoeden.
We zijn er voor jou en je viervoeter
Honden vinden hier een plek om te rennen, knuffelen, spelen, rusten, uitdagingen en te ontspannen. Je kunt ondertussen genieten van je vakantie of dag op het werk. De honden zijn binnen en in de tuin op een van de speelvelden, wij geloven niet in kennels.
Kom gerust kennismaken
Omdat je huisdier een groots bezit is vinden wij het belangrijk jullie te zien voordat jouw hond hier daadwerkelijk komt. Daarom nodigen wij iedereen uit voor een kennismaking. je kunt dan zien hoe je het vindt bij ons. Maar misschien belangrijker, wij en jij kunnen zien of jouw hond zich bij ons op zijn/haar plek voelt. Verder is het natuurlijk belangrijk dat jou hond zich prettig voelt tussen de andere honden.
Lees hier meer over hoe de kennismaking verloopt
Denk je erover om je puppy (of toekomstige pup) bij ons te willen brengen? Neem dan gerust contact op. We maken dan een afspraak om je buiten alles te laten zien en al je vragen te beantwoorden. Ook maken we, als dat mogelijk is, dan alvast kennis met de pup.
We hebben een wachttijd voor kennismakingen dus zodra je er over denkt, plan vast een datum. Ook als dit pas over een maand is of wanneer je je pup nog niet hebt.
Ons Puppy programma
Binnen Darling Petcenter hebben wij een speciaal programma ontwikkeld voor de puppy’s in onze opvang.
In de loop van de dag nemen wij ze mee naar buiten, introduceren wij ze bij andere honden. Hierbij leren ze hoe ze zich horen te
gedragen en welk gedrag gepast is en welk gedrag niet. Ook de stabiele volwassen honden in de roedel helpen de pup bij de opvoeding, vaak kunnen deze binnen een paar minuten de pup dingen leren waar wij als mensen veel langer over doen. Een pup is nooit zonder toezicht bij de andere honden (honden zijn overigens nooit zonder toezicht bij elkaar). Wanneer een pup moe is mag deze acclimatiseren achter bij in het afgesloten deel in de keuken van de opvang. Lekker alle indrukken verwerken met een vertrouwde oppas om zich heen, vaak vallen ze hier in slaap in een mandje.
Wanneer de pup wat langer komt en gewend is, introduceren we ook de slaapkamers. Een fijne plek waar de pup zonder afleidingen en prikkels alle indrukken kan verwerken. Even kan slapen op een door thuis meegegeven eigen mandje (kleedje) of een kleedje van ons. Voor puppy’s geldt dat we adviseren deze regelmatig te brengen. Zo kunnen we helpen in de opvoeding/ socialisatie, blijven ze gewend aan onze opvang en (maar belangrijker) kunnen we ook in de opvolgende fases de hond beter begeleiden. Een pup wordt puber, een puber een jong volwassenen etc. Elke leeftijdsfase heeft andere uitdagingen.
Onze hondenopvang en de eisen waar jouw hond aan moet voldoen
Omdat we werken met een roedel zijn er andere eisen dan aan de reguliere opvang in kennels.
Dit zijn de eisen
- Een reu moet gecastreerd zijn. (pups uitgezonderd)
- Een teef mag niet loops zijn gedurende haar bezoek bij ons.
- Honden moeten sociaal zijn naar andere honden en naar mensen.
- De hond moet getitert zijn of geënt om zeker te weten dat hij/zij beschermt is.
- De hond moet ontwormt, en behandeld zijn tegen teken en vlooien. Wanneer dit niet het geval is, zullen wij de hond behandelen en de kosten in rekening brengen.
Toekomstige castratie
Even een klein stukje over de castratie/ sterilisatie van de honden.
Reuen:
Voor reuen geldt dat we proberen ze zo lang mogelijk zonder castratie op te vangen. Wanneer we merken dat het onrust brengt of de reu teveel reuengedrag vertoond geven we dit aan en is castratie verplicht. Niet gecastreerde reuen hebben een andere invloed op de roedel. Vaak brengt dit onrust en merken we een verschuiving die onstabiliteit veroorzaakt. In onze manier van opvang is dat niet wenselijk. Vandaar deze toch wel harde eis van castratie. Je hebt de keuze uit chemisch of gewone castratie, die keuze is aan de eigenaar. We verwachten hier open communicatie over met (en) de doelstelling de hond te laten castreren wanneer deze als pup hier start. Immers zullen wij deze eerste maanden extra tijd en aandacht besteden aan de pup. Pup eigenaren van reuen gaan bij plaatsen bij ons in de opvang al akkoord dat deze zal worden gecastreerd wanneer dit nodig is.
Teefjes:
Voor teefjes geldt dat het algemene advies is om ze tenminste eenmaal loops te laten worden. Een teef is in onze opvang niet welkom tijdens haar loopsheid. (een periode van 3 weken). Voor de vaste dagopvanghonden geldt dat bij de 1e loopsheid wij de strippenkaart verlengen. Bij elke opvolgende loopsheid is de teef ook niet welkom (tijdens de loopsheid) en verlengen wij de strippenkaarten niet meer, immers is deze 2e en opvolgende loopsheden een keuze van de eigenaar.
Openingstijden
Darling Petcenter
Holtenweg 1
9448 TB Marwijksoord
Tel.: 06 28 77 07 41
Email:
darlingpetcenter@gmail.com