Blog #17

Hondentuigje?

HONDENTUIGJE

Hondentuigje is een zeer breed begrip en hier vallen alle soorten hulpmiddelen onder die niet alleen om de hals gaan van de hond maar ook om de buik. Er is een verschil tussen een goed maar ook minder goed hondentuigje. Het is ook erg afhankelijk waarvoor u het tuigje voor de hond wilT gebruiken. Wij hebben lang gezocht naar een hondentuigje die voldeed aan de eisen die wij stelden aan een tuigje voor de hond. We hebben gekozen voor de Journey Air van Kurgo. Dit hondentuigje is ontworpen voor de actieve hond die altijd in zijn voor actie. Dit hondentuigje heeft een atletische snit, een handgreep op de rug, en zit erg confortabel. Dit hondentuigje is gemaakt van ademend materiaal, heeft een diepe V hals die de schouders vrij houdt. Dit vinden wij erg belangrijk zodat er geen druk ontstaat op de schoudergewrichten. Het hondentuigje heeft een brede, gewatteerde borstplaat die hierdoor de belasting van de nek helpt verminderen. Het roestvrije, volledig aluminium hardware zorgt dat hij gewassen kan worden. Uw hond kan met dit hondentuigje zich vrij bewegen en rennen, ruiken, achter dingen aanzitten.
Het hondentuigje is op vier punten afstelbaar.
U kunt de riem aan de ring op de borst vastpinnen of op de rug.
Het tuig is lichtgewicht
Het hondentuigje heeft een snelsluiting
Het tuigje heeft reflecterende randen en is daardoor beter zichtbaar in het donker.
Perfect hondentuigje voor hardlopen en wandelen.

HONDENTUIGJE AUTO

Wanneer u het hondentuigje auto proof wilt maken kunt u een extra riempje kopen. Dit riempje doet u aan het hondentuigje en klikt u in de opening voor de veiligheidsriem. Een hondentuigje auto proof maken is hierdoor erg simpel. Ons hondentuigje is stevig genoeg om een hond goed op de plek te houden. Een hondentuigje auto geschikt maken is bij de fabrikant al meegenomen in het designe. Het aluminium hardware die in het hondentuigje zit verwerkt maakt het hondentuigje auto proof. Zo kunt u zonder zorgen met uw hond in de auto op reis. Zorgt u er wel altijd voor bij het hondentuigje auto proof maken dat u een goede kwaliteit riem gebruikt die u in de veiligheidsriem opening doet. Een hondenharnas auto proof maken met een minder kwaliteit riem doet alle goede stevige eigenschappen van het harnas teniet en zorgt ervoor dat de riem los raakt tijdens een botsing of plotseling remmen.

HONDENTUIGJE PUP

Een puppy moet nog leren en daarom is het fijn als deze zich vrij kan bewegen. Een halsband kan beknellend werken en druk geven op de luchtpijp. Verder kan een hondenharnas pup erg fijn zijn wanneer deze wat schrikachtig is in sommige omstandigheden. Een hondentuigje pup is soms duur in aanschaf omdat u telkens opnieuw een tuigje pup moet aanschaffen wanneer uw hond groter wordt. Bij ons hebben we daarom de actie hondentuigje pup. Uw koopt uw eerste hondentuigje bij ons tegen het normale tarief. Wanneer uw harnas voor de pup te klein is geworden neemt u contact met ons op. Wanneer u het hondentuigje pup gewassen en heel weer inlevert, kunt u met 50 % korting het volgende tuigje uitzoeken. Zo zijn wij er zeker van dat u hierop niet bezuinigd en gunnen we elke pup het beste hondentuigje. Onze hondentuigje pup actie staat niet op de webshop maar ook als verder weg wonende klant kunt u gebruik maken van dit hondentuigje actie. Hiervoor neemt u even persoonlijk contact met ons op, dan leggen we u alle regels uit rondom deze hondentuig pup actie. Een puppy hondentuigje auto proof maken kan door het aanschaffen van een extra riempje die in de veiligheidsriem opening kan in de auto. 

ANTI TREKTUIG

Een hondentuig is een systeem van riemen die zich om de romp, borst en nek van uw hond wikkelen in een configuratie om te voorkomen dat hij stikt als hij probeert van u weg te trekken. Een anti trektuig zal uw hond voorzichtig maar consequent ontmoedigen om zijn riem strak te trekken en u mee te slepen tijdens uw wandelingen. Dit anti trektuig is ontworpen om achter de voorpoten van uw hond te gaan en om de middel samen te komen. Over het algemeen zijn ze gemaakt van een dikke en duurzame riem (zoals een hoogwaardig, geweven nylon) of een stevig vestontwerp dat een beetje comfortabeler zal zijn voor uw hond. Hoe groter de hond, hoe groter en sterker het tuigje moet zijn. Alle harnassen zijn eigenlijk al een anti trektuig en helpen bij het trekken door u maximale controle te geven, maar die met extra functies om trekken te voorkomen of helpen bij uw training (zoals handvatten, of een goed ontworpen, aanvullende lijn die hem niet laat trekken) kunnen lang meegaan en een deel van de figuurlijke druk van u af te nemen (en de letterlijke druk van de keel van uw hond). Een hondentuigje is daardoor automatisch al een anti trektuig.

ANTI TREKTUIG HOND

Ons anti trektuig hond systeem is voor het grootste deel een geweldig accessoire en hulpmiddel voor uw hond. Dit anti trektuig hond systeem is vooral goed voor puppy’s en om aan de lijn te trainen. Hoe goed ze precies zijn voor uw hond, hangt echter een beetje af van zijn ras. Een mopshond heeft bijvoorbeeld eigenlijk een anti trektuig hond harnas nodig vanwege de mogelijkheid dat hun kleine oogjes te ver uit hun kassen steken als er te veel druk op hun nek wordt uitgeoefend terwijl ze aan de lijn zijn. (Ja, dat is echt.) Ook als de nek van uw hond rondom groter is dan het hoofd – denk aan bulldog – is een anti trektuig hond harnas een must. Ze zijn ook een noodzaak als uw hond gezondheidsproblemen heeft die een beetje verstikking kunnen verergeren. Het belangrijkste doel van het anti trektuig hond harnas is om uw hond tegen zichzelf te beschermen; secundair is om u een beetje meer controle te geven.
Maar als je dat allemaal hebt overwogen, houdt je hond misschien niet van het tuigje. Dat is niet ongebruikelijk en hoewel dat niet noodzakelijkerwijs betekent dat het slecht is voor uw hond, maakt het het u wel moeilijker. Als u merkt dat dit het geval is met uw puppy, moet u uw opties afwegen. Je kunt gewoon zeggen: vergeet het maar en neem geen anti trektuig hond systeem. We raden dit alleen aan als u niet vaak gaat wandelen of als uw hond geen hond is die de neiging heeft aan de riem te trekken. De andere optie is tuig training en dat is waarschijnlijk de beste keuze. Het eindresultaat van die training geeft nog steeds de voordelen van een anti trektuig harnas. Het is wat meer werk voor je als je pup het hondentuigje weerstaat, maar je kunt het zeker nog steeds laten werken. Een anti trek hond harnas zal u uiteindelijk veel plezier opleveren.