Blog #7

Puppy kluifjes.

En daar sta je dan. Met je nieuwe pup. Misschien wel je aller eerst pup. En natuurlijk wil je alles goed doen. Maar ja, je wilt de pup ook verwennen en wat lekkers geven op zijn tijd. De vraag die je dan hebt is welke puppy kluifjes kun je veilig geven aan je pup?

Welke Kauwbotjes zijn goed voor een pup?

Welke kauwbot voor je puppy? En welke niet?  Tja dat is voor vele een moeilijke vraag. De vraag welke kauwbotjes goed zijn voor de pup krijg ik vaak. Een kauwbot voor de puppy heeft andere eisen dan die voor een volwassen hond. Een puppy heeft enorme kauwbehoefte in de periode dat de tandjes wisselen. Maar het lichaam van een puppy kan tot 7 maand niet zelf de calcium hoeveelheden regelen. Een pup tot 7 maand houdt alle calcium vast die deze binnen krijgt. Het is daarom tot die leeftijd belangrijk de calcium inname te beperken in snacks. Immers krijgt de pup al de nodige calcium binnen via de normale voeding. Daarom zijn snacks met bot beter om te vermijden. Welke kauwbotjes zijn dan wel goed voor een pup. De snacks zonder bot. En afhankelijk van de grootte van een pup/ het ras is het verstandig de kauwbotjes hierop aan te passen.

Waar mogen puppies op kauwen?

De pup wil je natuurlijk niet laten kluiven op je meubelen, maar hout blijft een enorme aantrekkingskracht hebben op honden. Daarom is het goed altijd een snack achter de hand te hebben waar de pup wel op mag kauwen zodat je deze direct aan kan bieden wanneer hij ergens op kauwt wat niet mag. Kies hierbij bijvoorbeeld voor een koffieboomkauwwortel, een hoorn, of een gedroogde snack die geen bot bevat. U kunt hierbij denken aan vleesplaatjes, veal bladder, kophuid of geelhaar. Afhankelijk van de grootte van de pup en de leeftijd.

Hoelang puppy laten kluiven?

Voor puppy’s geldt hetzelfde als voor volwassen honden. Wanneer een hond een half uur op een snack heeft gekauwt heeft deze de maximale hoeveelheid endorfine aangemaakt. Endorfine is een gelukshormoon wat de hond tot rust brengt en wat ook een verzadigend gevoel geeft.  Hoelang mag ik een puppy laten kluiven? Een half uur maximaal. Maar bij puppy’s zult u vaak zien dat na 5 a10 min kauwen de hond al zo moe is dat het in slaap valt.

Welke kluiven zijn goed voor de hond?

Welke kluiven zijn goed voor de hond is dus niet een juiste vraag. Er moet eerst gevraagd worden welke leeftijd de hond heeft. Een pup tot 7 maand geef ik geen beenderen om op te knagen, geen kalkoennek of kippenlooppoot of een nek van een eend of kip. Hierin zit teveel calcium. Maar een pup geef ik wel een veal bladder, kip met biest stick, een runderoor zonder pit, een stukje kophuid, een geelhaar/nekpees of een slokdarmstick. Een hond ouder dan 7 maanden geef ik gerust een flinke kalkoennek, eendennek of als het een kleinere hond is een kippennek. Een snack met calcium vind ik geen enkel probleem na deze 7 maand.

 

Zijn puppy kluifjes gezond

Ja, mits met mate. En vooral als je erop let dat het de verhouding van het voer niet in de war brengt. Dat klinkt ingewikkeld he. Dat valt mee hoor. De brok of kvv of misschien zelfs barf maaltijd die jij je hond geeft is helemaal uitgebalanceerd en onderzocht. Het bevat alles in de goede hoeveelheden en zijn ontwikkeld zodat de pup niets teveel of te weinig binnen krijgt. Wanneer wij daar snacks bij gaan geven voegen we dus extra stoffen toe. Dit is dus belangrijk altijd in mate te doen en niet teveel van de voeding af te halen. Maar er is een manier om tijdens het trainen toch een lekker snack te kunnen gebruiken en toch de voeding gebalanceerd te houden. Trainen met houdbare worst. Mitst deze houdbare worst ook als volledige voeding kan dienen. Die worst is dan namelijk ook helemaal volledig en uitgebalanceerd. En een houdbare worst is fantastisch van smaak. Kies hierbij wel een houdbare worst die niet kruimelt of te zacht is. De darling houdbare worst is speciaal uitgezocht voor dit doeleind.

De buffelhuid bot voor puppy’s

Buffelhuid of runderrol is huid van de buffel of rund die verwerkt is tot een hondensnack. Er gaan hele enge verhalen de ronde over de buffelhuidsnacks. De ene buffelhuid is echt de andere niet. En als koper kun je aan de verpakking en aan de producten niet zien of de buffelhuid gebleekt is met bleekmiddelen en of deze nog in de huid aanwezig zijn. Wanneer je een  buffelhuid bot puppy kluifjes formaat koopt vraag dan goed na hoe deze geproduceerd is.

puppy snack

 

BOBBIE GENIET ZICHTBAAR VAN DEZE LEKKERE PUP HONDENKLUIF.
rundervleesplaatjes

 

RUNDER VLEESPLAATJES ZIJN DE ULTIEME SNACK VOOR DE PUP. ZACHT, MAAR TOCH NIET ZOMAAR OP. EEN PUP DOET HIER EEN PAAR MINUUTJES MEE AFHANKELIJK VAN DE GROOTTE VAN DE PUP.

Mijn puppy slikt de kauwstaaf door, zijn dat een veilige puppy kluifjes?

De kauwstaaf van buffelhuid wordt tijdens het kauwen taai en zacht. Sommige puppy’s zijn zo gulzig dat ze deze dan in een keer doorslikken. Dit kan natuurlijk heel gevaarlijk zijn. Ook andere snacks kunnen in een keer doorgeslikt worden. Voor deze puppy’s is er de boneguard. Een prachtig mooi systeem wat de kauwsnack vasthoud. De pup kan naar hartenlust kauwen en het uiteinde van de kauwstaaf of snack zit vast in de boneguard. Ik raad bij gulzige eters altijd de boneguard aan ook voor de volwassene hond en zelfs de grotere rassen zijn er boneguards.

Nylonbone puppy kluifjes variant

Lang heb ik getwijfeld of nylonbone botten wel een goed idee waren. Ik vond het idee van nylon geven aan de hond eng. Logisch natuurlijk, want het is niet puur natuur. Toch blijkt, uit onderzoeken, dat deze nylonbone botten geen kwaad kunnen. De smaken kaas en pindakaas zijn de meest favoriet en deze nylonbone botten kunnen veilig gegeven worden. Let bij het kopen van nylonbone botten altijd op dat je het goede formaat koopt. Want dat is bij dergelijke botten erg belangrijk.